Nereye Gidilir?
Geriş Tepesi; İlçenin güneyinde , 495 m yüksekliğindeki tepedir. İnebolu’da ki üç önemli kale kalıntısından birinin bulunduğu yerdir. Buradaki düzlüklerde hangi tarihte yapıldığı kesin bilinemeyen büyük bir manastır kalıntıları vardır. Manastırda sarnıçlar, sütun ve kitabeler mevcuttur. Sütun ve üzerindeki monogram Bizans özellikleri yansıtmaktadır. Çevresinde bir çok misafirhane ve dükkanların bulunduğu kalıntılardan anlaşılmaktadır.
İnebolu’daki üç önemli kale kalıntılarından biri; İlçenin ilk defa kurulduğu kale kalıntılarından anlaşılan Boyran mahallesindedir. Bu kalenin eski adı ile Abraş ve şimdi ki adı ile Abaş Tepeden başlayıp Kızılkaraya kadar uzandığı görülmektedir. Avara Mahallesinin belli yerlerinde şehir harabelerinin mevcudiyetini kanıtlayan sütun başlıklı nakışlı kabartma figürlü mermer parçalarının bulunmasıdır.
Nezihe Battal Kültür Evi, 1896 yılında inşa edilmiştir. İnebolu Evlerindeki tarihsel doku değiştirilmeden restorasyonu gerçekleştirilmiştir. Evin içindeki kapılar ilk yapım halleri ile doğallığı korunarak yenilenmiştir. Kültür evinin dış cephe görünümü 2 katlı olmasına rağmen binanın içerisine girildiğinde 5 katlı olduğu görülmektedir. Bahçeye inildiğinde ise doğal olarak yapılmış su kuyusunu ve ekmek fırınını görebilirsiniz.
Gardenya Hotel’e araba ile gidilebilecek mesafeler arasında bulunan Abana seyir terasında içinde bulunduğunuz doğa ve ayaklarınızın altında olan deniz manzarasına bayılacaksınız.
Milli Mücadele yıllarında Anadolu’nun dış dünyaya açılan tek penceresi İnebolu kalmıştır. Birçok yerin işgal edilmesi dışarıdan gelecek destek ve yardımlar açısından İnebolu-Ankara hattını çok önemli kılmıştır. Bu noktada İnebolu’dan Ankara’ya oluşturulan lojistik hattında İstanbul’dan kaçırılan, Rusya’dan satın alınan cephane, lojistik malzeme ve Milli Mücadele’ye katılacak birçok insan, düşünce adamı Ankara’ya ve Anadolu’ya bu yolla sevk edilmiştir. Savaşın kazanılmasında çok etkili olan bu hattın önemini Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gözüm cephede kulağım İnebolu’da” sözü de belirtmektedir.
Organik Yöresel Halk Pazarında, İnebolu’da yetişen kuşburnu, böğürtlen, sarı hurma, fındık, kivi, malta eriği, dağ çileği, dut, incir, kiraz, can eriği, kestane gibi ürünler ile ıspıt, yöreye has doğal kokulu domates, salatalık ve sivri biberi gibi sebzenin her çeşidi; bal, pekmez, peynir, tereyağı, kesik, süzme yoğurdu, tarhana, ıhlamur, kanlıca mantarı gibi organik ürünler ile günlük balıklar satılmaktadır.